Smak på denne strategien

Da Electrolux ønsket å øke salget av dampovner i Norge, var strategien rett og slett og å gi målgruppen smaken på mat som er tilberedt på denne måten.

Electrolux ønsket å øke nordmenns kunnskap om damp i matlagingen og samtidig øke salget av dampovner i Norge. Nucleus designet et kampanjekonsept som økte kjennskapen til damp i målgruppen med 17 prosent, og salget med 43 prosent.

To trender var helt sentrale for strategien: Interessen for å lage gourmetmat hjemme er større enn noen gang. Og «food trucks» serverer hurtigmat av høy kvalitet i flere norske byer. Strategien kombinerte disse to trendene i arbeidshypotesen «Tasting is believing». Ved å oppleve smaksforskjellen i mat tilberedt med damp, ville ganen både overraskes og overbevises.

”Tour de Taste”-konseptet bestod av fire taktiske elementer:

1. Taste Truck

Vi sendte Electrolux Taste Truck, utstyrt med de nyeste dampovnene, på en omfattende påsketurné til populære vintersportssteder i Norge. I samarbeid med turistbransjen inviterte vi smaksfest av vidunderlige dampretter fra Electrolux Taste Truck. Over 1000 retter ble servert i løpet av påsken 2015.

2. Taste Stores

Andre fase av kampanjen besto av prøvesmakingsarrangementer i 47 utvalgte butikker. En egen nettside viste når og hvor dette fant sted. De besøkende fikk demonstrert alle fordelene ved dampovn, og fikk servert nydelige retter tilberedt med damp. Totalt ble det servert over 4400 retter i butikkene.

3. Taste Festival

Tredje fase i Tour de Taste-kampanjen var deltakelsen på Norges største matfestival, Matstreif, hvor Electrolux hadde en godt profilert stand. På to dager ble 1600 damptilberedte retter servert til festivaldeltakerne.

4. Medieuttak

Tour de Taste-kampanjen ble støttet av presseutspill i nasjonale og lokale medier, kommunikasjonsaktiviteter i sosiale medier samt kanalene til lokale turistbransjepartnere.